fbpx

Ons verhaal

Hoi wij zijn Kaj en Gijs van KoppyCoffee en dit is ons verhaal.
Elke dag opnieuw gaan er enorme stukken natuur verloren.
Wij vinden dit verschrikkelijk en zien het als onze verantwoordelijkheid om hier samen met jou iets aan te doen.

Onze gezamenlijke weg naar een betere wereld begint in Laos in het Nam et Phou Louey gebied. Dit is een enorm natuurgebied in het uiterst noordoosten van Laos. In dit gebied leven talloze prachtige dieren. Denk hierbij aan de tijger, het luipaard, de zonnebeer, de dwergotter en nog vele andere dieren. Ook biedt dit gebied een thuis voor ruim 300 verschillende soorten bomen en planten.

Helaas is de realiteit dat het gebied ernstig bedreigd wordt. Aangezien de lokale bevolking voornamelijk leeft van de jacht en het kappen van bomen, wordt het gebied steeds kleiner. Zo wordt het voor deze prachtige dieren elke dag moeilijker om te overleven. Wij vinden dat dit ingrijpend moet veranderen en hebben hét middel gevonden om dit tegen te gaan. Koffie!

Het NEPL-gebied is door haar klimaat en de hoogte uitermate geschikt voor het verbouwen van koffie. De groei van koffie wordt bevorderd als er voldoende schaduw is voor de koffieplanten. Daardoor hoeven er geen bomen gekapt te worden en kan de koffie in ongerept regenwoud groeien.

Wij willen de lokale bevolking in de randen van het natuurgebied koffie laten planten die wij voor een eerlijke prijs van hen inkopen. De koffie wordt vervolgens lokaal gebrand, zodat er meer waarde in het gebied zelf wordt toegevoegd. Door deze (h)eerlijke koffie hebben de boeren dus een vast inkomen, waardoor hun leven een stuk gemakkelijker wordt. Inruil hiervoor, wordt het hen verboden om te jagen en te kappen.