Ons verhaal

Hoi, wij zijn Kaj en Gijs van KoppyCoffee en dit is ons verhaal. Elke dag opnieuw gaan er enorme stukken natuur verloren. Wij vinden dit verschrikkelijk en zien het als onze verantwoordelijkheid om hier samen met jou iets aan te doen.


Het probleem

Onze gezamenlijke weg naar een betere wereld begint in Laos. Om precies te zijn, in het Nam et Phou Louey gebied. Dit is een enorm natuurgebied in het uiterst noordoosten van Laos. 

In dit gebied leven talloze prachtige dieren. Denk hierbij aan de tijger, het luipaard, de zonnebeer, de dwergotter en nog vele andere dieren. Ook biedt dit gebied een thuis voor ruim 300 verschillende soorten bomen en planten.

Helaas is de realiteit dat het gebied ernstig bedreigd wordt. Aangezien de lokale bevolking voornamelijk leeft van de jacht en het kappen van bomen, hierdoor wordt het gebied steeds kleiner. Zo wordt het voor deze prachtige dieren elke dag moeilijker om te overleven. Wij vinden dat dit ingrijpend moet veranderen en hebben hét middel gevonden om dit tegen te gaan. Koffie!

Het NEPL-gebied is door haar klimaat en de hoogte uitermate geschikt voor het verbouwen van koffie. De groei van koffie wordt bevorderd als er voldoende schaduw is voor de koffieplanten. Daardoor hoeven er geen bomen gekapt te worden en kan de koffie groeien in ongerept natuur.

Ons doel

Wij willen de lokale bevolking in de randen van het natuurgebied koffie laten planten die wij voor een eerlijke prijs van hen inkopen. De koffie wordt vervolgens lokaal gebrand, zodat er meer waarde in het gebied zelf wordt toegevoegd. Door deze (h)eelijke koffie hebben de boeren dus een vast inkomen, waardoor hun leven een stuk gemakkelijker wordt. Hierdoor verdwijnt hun noodzaak om te jagen en te kappen en dat is precies wat wij van hen vragen in ruil voor onze hulp! Hierdoor creëren wij een mooiere wereld voor natuur, dier en mens!


Onze aanpak

Wij hebben een aantal ambitieuze doelen opgesteld, waarmee wij de wereld samen met jullie willen verbeteren. Zo willen wij investeren in een betere toekomst voor de lokale bevolking en in de uitbreiding en de bescherming van het natuurgebied, met als uiteindelijk doel: groei van biodiversiteit. Hiervoor hebben wij natuurlijk wel jullie hulp nodig!

De koffie

Onze overheerlijke koffie is te verkrijgen in onze unieke smaken en wordt op authentieke wijze gebrand. De overheerlijke koffiebonen van KoppyCoffee zijn het middel dat ons helpt de natuur te beschermen en de mensen in het gebied bij te staan.

Onze koffiebonen groeien in een tropisch klimaat op 3.000 meter hoogte. Door deze hoogte en het perfecte klimaat ontstaat deze mooie, krachtige Arabica boon. De koffie wordt verbouwd in de schaduw, waardoor er geen bomen gekapt hoeven te worden. 

Elke dag werkt de lokale bevolking aan de ontwikkeling van dé perfecte koffieboon. Als dit eenmaal zover is kan de oogst beginnen. Direct na de oogst ondergaan onze koffiebessen een waterbad om zo enkel de beste bessen te selecteren. De bessen blijven twee tot drie dagen in het water, waarna de rijpe koffiebessen naar de bodem zakken en zo alleen de beste koffiebessen overblijven. 

Na deze selectie kan het droogproces beginnen en worden de bessen gepeld tot koffieboon. Daarna zijn deze krachtige koffiebonen klaar om perfect gebrand, verpakt en verscheept te worden. Doordat de koffiebonen in Laos gebrand worden, wordt het grootste gedeelte van de waarde in de regio toegevoegd. 

Wij zien erop toe dat dit op een verantwoorde manier gebeurt waarmee de perfecte smaak ons uitgangspunt is. Zo kan jij hier op een verantwoorde manier genieten van onze (h)eerlijke koffie! 

Over het gebied

In het uiterst noordoosten van Laos ligt het Nam Et-Phou Louey gebied. Dit bergachtige gebied van ruim vierhonderdduizend hectare kent een tropisch hooglandklimaat met een tophoogte van ruim 3.000 meter boven zeeniveau. Door dit klimaat en deze hoogte is het gebeid uitermate geschikt voor het verbouwen van onze heerlijke koffie.

Het gebied kent twee seizoenen: droogseizoen en regenseizoen. In dit gigantische natuurgebied wonen zo’n 23.000 mensen, verdeeld over 24 lokale stammen. Het park biedt een goed klimaat voor vele dieren. Denk hierbij aan de tijger, de gibbon, de dwergotter, het luipaard, de zonnebeer en nog vele anderen dieren. Ook biedt het een thuis voor ruim 300 verschillende soorten planten en bomen. Helaas is het de realiteit dat al deze bijzondere dieren en planten worden bedreigd, gezien het feit dat ontbossing en jacht nog steeds een groot probleem is. Met name door de onwetendheid van de bevolking en het gebrek aan middelen, wordt dit in stand gehouden. Hier willen wij samen met jou wat aan doen!

Doe jij mee?

Vind je het ook verschrikkelijk dat er elke dag kostbare natuur verloren gaat? Door de verantwoordelijke koffiebonen van KoppyCoffee draag jij bij aan een betere, eerlijkere en mooiere wereld! Doe jij mee onder het genot van een KoppyCoffee? Wil je ook direct betrokken zijn bij de ontwikkelingen in het gebied en de lokale bevolking? Maak hieronder een account aan en zie wat jouw persoonlijke impact is!


Laatste nieuws

stadskrant

/
Vandaag staat er een artikel over ons in de Edammer Stadskrant.…

Bakhuis de Koophandel Edam

/
Dit weekend hebben wij voor het eerst een promotie actie gedaan.…

Onze 5 Favoriete koffie weetjes!

/
We drinken in Nederland met elkaar ongelofelijk veel koffie.…

Laatste nieuws

stadskrant

/
Vandaag staat er een artikel over ons in de Edammer Stadskrant.…

Bakhuis de Koophandel Edam

/
Dit weekend hebben wij voor het eerst een promotie actie gedaan.…