fbpx

KoppyC02mpensation

KoppyCO2mpensation

KoppyCoffee wil de CO2 uitstoot van onze bedrijfsactiviteit compenseren.

Om onze (h)eerlijke koffie naar Nederland te halen wordt onze koffie vanaf Laos naar Nederland per schip vervoerd. De scheepvaart is een van de grootste vervuilers en daarom vinden wij dat we hier iets aan moeten veranderen!

Wij hebben berekend hoeveel onze CO2 uitstoot is. In het eerste jaar is onze koffie verantwoordelijk voor 328 kilo CO2. Deze CO2 komt vrij tijdens het transporteren van de koffie. Wij denken dat we hier een oplossing voor hebben gevonden: KoppyCO2mpensatie!

Voor elke lading koffie die naar Nederland wordt vervoerd zullen wij bomen planten in het Nam Et-Phou louey gebied in Laos. De hoeveelheid bomen die wij gaan planten zal gelijk zijn aan de CO2 die wij jaarlijks uitstoten. In het eerste jaar komt dit neer op het planten van 25 bomen. Zo compenseren wij de uitstoot, maar helpen wij ook met het uitbreiden van het natuurgebied. Om de impact van deze actie te vergroten, zullen wij onder andere ook fruitbomen plantenOp deze manier wordt niet alleen de CO2 uitstoot gecompenseerd, maar zorgen wij er ook voor dat er een extra bron van voedsel is voor de bevolking en verschillende diersoorten!

Het natuurgebied wordt uitgebreid met maar liefst 25 bomen in het eerste jaar!