fbpx

Het product

Onze overheerlijke koffie is te verkrijgen in onze unieke smaak en wordt op authentieke wijze gebrand. De overheerlijke koffiebonen van KoppyCoffee zijn het middel dat ons helpt de natuur te beschermen en de mens te ontwikkelen.

Onze koffiebonen groeien in een tropisch klimaat op 3.000 meter hoogte. Door deze hoogte en het perfecte klimaat ontstaat deze mooie, krachtige Arabica boon. De koffie wordt verbouwd in de schaduw. Daardoor kan onze koffie verbouwd worden in de randen van het natuurgebied en hoeven er geen bomen gekapt te worden.

Elke dag werkt de lokale bevolking aan de ontwikkeling van een perfecte boon. Als dit eenmaal zover is kan de oogst beginnen.  Direct na de oogst ondergaan onze koffiebessen een waterbad om zo enkel de beste bessen te selecteren. De bessen blijven 2 tot 3 dagen in het water, waarna de rijpe koffiebessen naar de bodem zakken en zo alleen de beste koffiebessen overblijven. Het waterbad zorgt ervoor dat de bes de smaken van de vrucht afgeeft aan het water, waardoor de karakteristieke koffiesmaak te verklaren valt! Na deze selectie kan het droogproces beginnen en worden de bessen gepeld tot koffieboon. Daarna zijn deze krachtige koffiebonen klaar om perfect gebrand, verpakt en verscheept te worden

Doordat de koffiebonen in Laos gebrand worden, wordt het grootste gedeelte van de waarde in de regio toegevoegd. Wij zien erop toe dat dit op een verantwoorde manier gebeurt waarmee de perfecte smaak ons uitgangspunt is.